Com optimitzar un Centre de BTT – el cas del Centre BTT Montsec – La Noguera

Centre de BTT Montsec - la Noguera

Des de l’Àrea de Turisme del Consell Comarcal de la Noguera se’ns va encomanar la passada primavera optimitzar el Centre de BTT Montsec – la Noguera, un centre que fou creat l’any 2008 i que tenia de ser un revulsiu econòmic del turisme de la BTT a la zona. La veritat és que els centres de BTT  arreu de Catalunya ha costat molt que funcionessin tal com estaven pensats, seguint la filosofia de les estacions d’esquí nòrdic. Amb rutes circulars i amb diferents dificultats segons el color estipulat, una idea que va venir del turisme francès a mitjans dels anys 90. La senyalització tenia un cost molt alt però, encara més el seu manteniment i seguiment, això ha comportat que molts centres de BTT que es van crear a la primera dècada del S. XXI hagin caigut en decadència i en l’oblit. Les noves plataformes digitals de rutes amb BTT ubicades en webs o apps de mòbil, fa que tot hagi canviat, i que els usuaris provin rutes en qualsevol punt del món, tant en BTT convencional com en bicicletes elèctriques, aquest fet obre un nou mercat de públic objectiu molt interessant pel seu perfil mitjà alt. Però en canvi,  les noves tecnologies han facilitat de posar en valors els centres de btt sense gaire pressupost. Les xarxes socials acabaran de fer la feina per arribar als mercats potencials de a bicicleta.

Quines accions vam realitzar al Centre BTT Montsec – la Noguera ? En primer lloc, actualitzar tots els tracks gps i rectificar els seus errors, afegir tots els waypoints necessaris, és a dir, punts d’interès de la ruta, com castells, ermites, cims, torres, fonts, horts, masies, pobles i un llar etc. Quan vam tenir tots aquests continguts actualitzats, tants tracks com waypoints, es va crear un perfil oficial a la plataforma de Wikiloc per tal de penjar-hi totes les seves rutes i waypoints.  Afegint breus descripcions i imatges de la zona.

 

 

En segon lloc, es va realitzar senyalització sobre el terreny, no calia una gran inversió de pals de fusta i xapes de ferro, sino al contrari, es va instal.lar unes petites xapes vinilitzades amb un codi QR que apunta a Wikiloc, aquestes es van clavar al centre d’Acollida del Monestir de les Avellanes, al centre d’acollida del Càmping  Vall d’Àger i, als altres punts  de sortida com són Os de Balaguer, Tartareu i Fontdepou. I en tercer lloc, es van produir 5 metacrilats de sobre taula amb els codis QR implementats, els quals es van ubicar a les recepcions del Monestir de les Avellanes i del càmping Vall d’Ager, a l’Ajuntament de les Avellanes i Santa Linya, a l’Ajuntament d’Os de Balaguer i l’Ajuntament d’Àger.

 

 

I finalment, pel qui vulgui baixar-se tracks i waypoints pel seu gps particular, doncs pot accedir a la web de Turisme de la Noguera i descarregar-los de forma molt fàcil i sense cap cost. A més es pot descarregar un plànol per visualitzar totes les rutes.

Es preveu, que a mig termini i, des del Consell Comarcal de la Noguera es canviïn els vinils dels cartells informatius dels punts d’acollida i, dels altres punts de sortida, ja que amb els anys s’han cremat del sol i, del desgast en general del pas del temps.

Afegir que els Punts d’Acollida principals del Monestir de les Avellanes i el Càmping Vall d’Àger disposen de valors afegits com dutxes pels corredors, manega per rentar les bicicletes si s’escau i d’altres serveis necessaris informatius i pràctics pels centres de BTT. Així com restaurant i allotjament.

 

Recepció Càmping Vall d’Àger

 

 

Vista 360º de la recepció del Monestir de les Avellanes

 

Així que ja ho sabeu, no us podeu perdre els paisatges espectaculars de la Serra del Montsec i la Noguera, una comarca encara molt autèntica on l’agricultura i la ramaderia encara hi són ben presentes, no trobareu un turisme prefabricat si no paisatges de veritat per recórrer amb la vostra BTT.

Canal oficial de Wikiloc del Centre de BTT Montsec – La Noguera

Turisme de la Noguera i descarrega les teves rutes amb GPS: Rutes GPS

Descarrega’t el mapa de les rutes Centre de BTT Montsec – La Noguera: Mapa rutes

 

Panoràmica de la Serra del Montsec

 

Vista del Montse d’Ares, des del Port d’Àger

 

 Vista de la vall d’Àger

Àger i una  mica de Montsec al fons

Tàrtareu

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

6 + 11 =