Les estacions d’esquí amb l’ai al cor per la Puríssima

L’any passat algunes estacions d’esquí alpí i nórdic van poder obrir pel Pont de la Puríssima cosa que ja va fer avançar la temporada de forma excepcional. Ens hem acostumat que per la Puríssima s’ha de poder esquiar, o almenys així ens ho han venut els mitjans mediàtics i el sector de l’esquí, però la veritat és que s’hauria de considerar una excepció.

Si s’analitza els darrers 30 anys de la història de l’esquí modern a Catalunya només 3 de cada 10 es pot esquiar pel Pont de la Puríssima. Els expertes metereòlegs catalans que estudien el clima ho apunten com una excepcionalitat, i per tant no cal alamar-se quan el Pirineu no acaba de ser blanc la primera setmana de desembre.

Enguany la previsió fins d’aquí vuit o quinze dies segons la NASA no es veu alguna borrasca fins al dimarts 1 de desembre i pot ser el diumenge 6 de desembre, ja se sap que fins 3 dies abans les previsions són molt inexactes, i la veritat faltaria un miracle molecular a l’atmosfera perquè l’or blanc apareixi al Pirineu abans del famós pont, però pot ser la sort ens acompanyarà el dia que ningú s’ho espera, llavors com diu la dita, la fa.

Més informació de les estacions d’esquí de Catalunya : http://www.catneu.net/index2.html

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

fourteen + 14 =