Els aiguamolls de Granollers de La Segarra – Lleida

Recentment s’ha posat en marxa els Aiguamolls de Granollers o patamolls de Granollers de Segarra al Municipi de Torrefeta i Florejacs, molt a prop del poble de Selvanera, per la carretera antiga de Guissona a Sanaüja, trencant a mà esquerra ens trobem un rètol que ens porta al petit nucli de Granollers de Segarra, de només de 3 o 4 cases, a dins el poble trobarem un senyal que hi posa; “Patamolls de Granollers 800 m) i que de baixa ens portarà als Aiguamolls, deixarem cotxe al veure la P de pàrquing, i ens aproparem silenciosament fins a la Bassa, trobarem una (Pantalla d’avistament) per poder observar ocells i aus que s’hi remenen.

També hi ha un rètol que explica totes les espécies de la zona. Asseguts en un banquet i amb paciència i silenci podrem veure ànecs de Coll Verd, Cames llargues, entre d’altres espècies, i pels voltants del canyissar i l’Esparver Cendrós i l’Arpella. Afegir també que vora on hem deixat el cotxe hi ha un rètol que explica totes les Fonts, Cabanes i espais inèdits que trobem en aquest entorn, com a funció d’inventari.

En aquest petit racó món encara es pot gaudir de molta tranquilitat i gaudir de molt bones postes de sol de ponent. Segurament és per l’avistament de la fauna i de qualitat com a espècies en perill d’extinció dels millors llocs de Catalunya.

Es recomana no sortir fora dels camins principials ja que a dins al canyissar hi pot haver pous inesperats que podrien provocar algun ensurt. I sobre tot es demana silenci constant, entra i marxa amb el cotxe amb marxes lentes. L’actuació ha estat gràcies a l’Ajuntament de Torrefeta i Florejacs, l’Associació Espai Llobregós, la Casa de Cal Espinal i, el Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya.

A Guissona us podeu allotjar al nou Hotel Cal Piteu, on podeu muntar el vostra camp base per realitzar les excursions als Aiguamolls de Granollers, l’Espai Natural del Llobregós i la Bassa de Palouet.
Booking.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

eight − three =