La ruta de la Vall del Riu Llobregós als Aiguamolls de Granollers de Segarra

Des de l’Espai d’Interès Natural de la Vall del Riu Llobregós podem accedir a la nova ruta que ha impulsat enguany el Consell Comarcal de la Segarra i l’Associació Espai Llobregós. La ruta surt del Punt d’Informació a l’aire lliure, anomenat la Casa Nova, o el punt d’accés de ponent del l’EIN de la Vall del Riu Llobregós i, que s’accedeix des de l’antiga carretera de Guissona a Sanaüja, una vegada passat el pont del riu a la dreta.

Hi deixem el cotxe en la petita esplanada que tenim davant del rètol, travessem el riu Llobregós per un petit pontet i ens enfilem direcció a les ruïnes de l’antiga masia de la Casa Nova, deixem la casa nova a mà esquerra i continuem recte muntanya a munt direcció sud, fins arribar a un rètol que explica el foc que va afectar aquesta zona el Juliol del 2009 i la seva recuperació, es va continuant per aquest camí fins arribar a baix a la carretera de Guissona a Sanaüja, la travessem i continuen per la dreta de la carretera però, per l’espai que queda fora cuneta, anirem més segur, farem uns 300 m a peu de carretera i agafarem un petit baixador per anar resseguint el Torrent de Granollers fins arribar a un pou circular de pedra i antics horts amb sèquies de pedra mil·lenàries, continuem amb la senyalització agafant el camí asfaltat que portaria a la masia de la Formiga, el deixem i continuem recte per un camí ja no asfaltat, anem seguint direcció sud i ja ens enfilem cap al petit poble de Granollers de Segarra.

Ho farem per un antic camí medieval preciós i que va serpentejant fins al cap damunt del turó, on hi trobarem l’antiga ermita de Sant Jaume, restaurada ara fa pocs anys. Tot seguit entrem al mateix poble de Granollers de Segarra, que només són 3 o 4 cases i, continuem fins a un petit mirador dels Patamolls, on hi ha dos bancs, una tauleta i rètols informatius diversos de la fauna de la zona, així com la seva història. Continuem de baixada pel camí principal, durant 800 m fins arribar als Aiguamolls de Granollers de Segarra, aquí podem gaudir de la Font de l’Espinal, de la Font de Ca l’Alsedà, i de la nova bassa on podem espiar els ocells des d’una pantalla d’avistament i, que dona cabuda a 6 o 7 persones. Si hi aneu a l’estiu porteu aigua, si hi aneu a l’hivern aneu ben equipats pel fred.

Durada 2h a peu i gaudint del paisatge. 5,6 Kms, només d’anada. Amb BTT es pot fer amb 1h aprox. Millor època, primavera i tardor però es pot fer tot l’any, sempre hi ha alguna novetat en el paisatge.Per dormir podreu trobar un bon i recomanat hotel a Guissona, hotel Cal Piteu, on podreu començar les vostres excursions.
Booking.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

nineteen − thirteen =