Hostal del Carme compleix 50 anys

Hotel Hostal del Carme

L’Hostal del Carme de Vilagrassa, al costat de Tàrrega, compleix enguany 50 anys, un aniversari marcat per la crisi econòmica però això no impedeix tirar endavant aquesta nissaga familiar de Pinós i Calvet que, darrera el taulell dia a dia avancen endavant amb el negoci de la restauració i l’hostaleria.La història va començar un bon 1961 quan es va aixecar l’edifici de nova planta al costat de l’antiga NII al Km. 533, als seus inicis era un gran parador de la principal carretera d’Espanya, que uneix Madrid amb Barcelona, amb la construcció de la nova autovia de Lleida – Barcelona, cap a l’any 1991, van saber convertir-ho en un restaurant de qualitat i hostal per al turisme de la comarca i sobre tot també per als negocis empresarials de la zona però, com a experiència pròpia cal recordar que a mitjans dels anys 80 el restaurant ja oferia una cuina excel•lent i gastronòmica de la comarca, és a dir, ja era un referent dels bons gourmets.Al cap davant de la cuina hi ha la mare de tots, la gran mama, la Sra. Anna Maria Calvet, que porta la direcció dels plats que cal oferir en un dia en concret, i que a més a més els cuina i els supervisa. També tenim el Sr. Pere Pinós, fill de l’Anna Maria, que porta el restaurant la Granja de Tàrrega i també el de l’Hostal del Carme. Per altra banda, l’altra filla, la Sra. Marta Pinós és la responsable de l’Hotel Pintor Marsà ** inaugurat a Tàrrega l’any 1994, i que també hi gestiona el bon restaurant que té l’hotel.

Amb tot hi ha algú que dirigeix i marca les pautes del negoci, és el Sr. Josep Maria Pinós, l’altre fill, que ara ja porta el pes del negoci del grup Hostal del Carme, passant factures cada dia, revisant que quadrin els comptes i sobre tot marcant l’estratègia de present i futur a seguir, en definitiva treballen tots en un gran equip. Quan anem a l’Hostal del Carme quan volem parlar amb el Josep Maria Pinós, et responen el pare o el fill, doncs del pare encara no n’haviem parlat, és l’ànima i persona autoritzada per denominar-se el fundador de l’hostal ara fa 50 anys, actualment ja ha delegat les funcions directives del negoci als seus successors però sempre està omnipresent, constructiu i vigilant a la reraguarda.

Hostal del Carme

L’Hostal del Carme actualment està totalment renovat amb 45 habitacions equipades amb wifi, una zona ajardinada per celebrar-hi noces a l’estiu i sales polivalents d’interiors modulars segons el nombre de comensals, també disposa de petites sales íntimes per a reunions de negocis o familiars. En un altra secció tenim el restaurant de l’hotel que ofereix cuina de la comarca de molta qualitat i amb una bona selecció de vins dels Costers del Segre entre d’altres.L’Hostal del Carme també es punt de partida per fer-hi excursions a peu o bé amb bicicleta de muntanya (BTT) des del darrera dels jardins de l’hostal podem agafar un camí que ens pot portar a Verdú, Guimerà, Sant Martí de Maldà i tornar a l’hostal. Darrerament també s’ha potenciat la ruta fins a l’Estany d’Ivars que poden recórrer a peu o amb BTT des del mateix hostal, seguint camins paral•lels i travessers al canal d’Urgel arribarem a l’estany més gran de Catalunya on s’hi pot fer una volta circular i observar els ocells des de miradors camuflats.

Altres llocs d’interès turístic són la ruta dels Castells del Sió on podem visitar el centre d’Interpretació dels Castells, el Castell de Pallargues i també podem visitar els pobles de Verdú amb el Museu del Joguet i la ruta de la ceràmica negra. Guimerà i Vallbona de les Monges formen part de la famosa ruta del Cister, amb pobles i monestirs encantadors.Ja ho sabeu si voleu “disfrutar” d’una bona gastronomia i una bona estança a Les Terres de Lleida no us oblideu d’un allotjament amb molta solera, Hostal del Carme, 1961 – 2011, Cinquantè Aniversari!!!Més informació: http://www.hostaldelcarme.com

Booking.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

8 + ten =