Hostal Castell de Pradell de Sió, posada en valor del patrimoni cultural.

Durant gairebé 3 anys hem tingut la sort de participar com a consultoria turística al projecte de l’Hostal Castell de Pradell de Sió, situat a la comarca de la Noguera (Lleida).  Un dels primers reptes que se’ns va presentar va ser la compatibilitat urbanística de l’edifici per implementar un hotel, cosa que vam aconseguir amb perseverància i molta paciència i, sobre tot amb la col·laboració de l’Ajuntament de Preixens i la seva arquitecta municipal. Per altre costat, l’edifici està declarat BCIN (Bé Cultural d’Interès Nacional) que no és poca cosa, aquest fet té dues vessants, per una banda que no pots fer el que vols a nivell arquitectònic, estàs limitat pel principi de reversibilitat, l’edifici és gairebé intocable i, per un altre cantó, tenim una segona vessant, el fet de ser un castell ens diferencia de la competència  com a allotjament i, en aquest sentit és un actiu per a la seva promoció turística. Una de les accions més importants ha estat sol·licitar dos Leaders d’ajuts Europeus en dos exercicis diferents, mitjançant el consorci del Segria Nord i la Noguera, en aquest sentit cal dir que ens han ajudat molt en aconseguir els objectius.

Altres accions que s’han realitat a l’Hostal Castell de Pradell han estat la creació de la web www.hostalcastellpradell.com i la implementació d’un motor de reserves online i un channel manager per coordinar totes les entrades de reserves, tant pròpies de la web com d’altres canals intermediaris, com pot ser Airbnb o d’altres portals.

El Castell de Pradell ofereix 9 habitacions dobles i 1 individual, totes elles amb noms nominals de personatges històrics que han passat pel castell, com per exemple, Gaspar de Portolà, Arnau Mir de Tost, Ramon de Margalef, entre d’altres. A més, el castell disposa de jacuzzi interior, sauna humida, sauna seca i piscina a l’estiu. Ofereix servei de menjador per esmorzars i dinars – sopars amb servei extern de catering, així com, sales per a celebrar reunions d’empresa. Finalment només en toca que agrair a l’Asun i al Salvador per la seva confiança amb mi per fer-me entrar en aquest ambiciós projecte, que encara no està acabat, on s’hi esperen més projectes i objectius que dinamitzaran el turisme en aquestes Terres de Lleida, la Noguera.

 

Una de les habitacions de l’Hostal Castell de Pradell de Sió

 

Sala de la primera planta de l’Hostal Castell de Pradell de Sió

 

jacuzzi
Jacuzzi de l’Hostal Castell de Pradell de Sió

 

Habitació de l’Hostal Castell de Pradell amb vistes a la vall del Riu Sió

 

Habitació de l’Hostal Castell de Pradell de Sió amb vistes a la piscina.

 

Sauna humida de l’Hostal Castell de Pradell de Sió

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

eleven + one =